Географія – наука багатогранна і значуща в навчально-виховному процесі. Вона має широкі можливості для реалізації задач сучасної шкільної географічної освіти. Позакласні форми навчання з предмету - безмежне поле діяльності для вчителя щодо підвищення рівня географічних знань, формування стійкого інтересу до предмету.

З 18.03. по 05.04.2013 року в Козачолопанському НВК була проведена предметна декада з географії, економіки, природознавства. Її мета - підвищення інтересу до предметів, поглибленого їх вивчення, виховання любові до рідного краю, бережливого ставлення до природи та організації інтелектуального дозвілля учнів.

Розпочалась декада загальношкільною лінійкою на тему: « Що не сторона – то новина». Учні 5-11 класів познайомили присутніх з обрядами та звичаями в країнах світу та запросили всіх присутніх взяти активну участь у запланованих заходах.

19 березня учні 5-6 класів змагались за право бути переможцями в природознавчому турнірі. Діти, готуючись до змагань, старанно і наполегливо опрацювали додаткову літературу з тем: «Тіла і речовини», «Небесні тіла», «Світ явищ в яких живе людина». Під час турніру відповідали на питання вікторини, складали вірші про природу, пояснювали природознавчі терміни. Перше місце в турніры виборола команда учнів 6-А класу, а друге – команда учнів 5-А та 6-Б класів.

/Files/images/P3260859.JPG

20 березня для учнів 7-их класів була проведена вікторина «Географічні рекорди Землі».

/Files/images/P3120724.JPG

/Files/images/ТИЖДЕНЬ ГЕОГРАФІЯ 2013.JPG


21 березня учні 9-11 класів переглянули науково-популярний фільм «Дім», під час перегляду якого мали можливість замислитись над проблемами сучасного довкілля, зрозуміти свою роль і місце в природі.


25 березня відбулася гра-подорож «Моя Батьківщина - Україна»,у якій взяли участь учні 8-9 класів. Мета заходу - залучити якомога більшу кількість учнів для кращого ознайомлення з природою своєї Батьківщини, свого краю.


26 березня відбувся захист творчих робіт учнів 11 класу з теми: «Економічні коливання».Найцікавішими, змістовними були роботи Земляченко Анастасії та Краснікова Дмитра, які ознайомили присутніх з роботами російського вченого М. Кандратьєва, який проводив дослідження в галузі кризових явищ в економіці капіталістичних країн у 20-ті роки ХХ століття та висунув концепцію великих циклів господарської кон'юктури, які згодом дістали назву «Цикли Кандратьєва», порівняли кризові ситуації того часу з сучасними.


27 березня був проведений географічний КВК для учнів 6-7-их класів. На географічному полі бою зібралися команди: «Господарі Землі» (7 клас) і «Екватор» (6 клас). КВК розпочався презентацією своєї команди та перекличкою девізів. Девізом команди «Господарі Землі» був: «Думати колективно, діяти оперативно», а девізом команди «Екватор» - «Ми ділимо дружбу пополам, як екватор Землю». Під такими гаслами учні дружно, активно, із задоволенням прийняли участь в таких конкурсах: «Знайти лідерам місце», «Склади карту», конкурс «Ромашка», завдання на ерудицію та конкурс «Пісенна географія» (інсценізація пісні з географічним змістом). Найбільше учням сподобався конкурс «Мандрівників». Це було домашнє завдання. За сторінками журналу «Колосок», з рубрики «Чудеса планети Земля», для учнів було завдання - підготувати проекти – презентації на тему: «Загадкова Сахара», 7 клас; «Піннаплс – Пустеля Веж», 6 клас. Переможцями КВК стала команда «Господарі Землі», учнів 7-их класів.

/Files/images/P3260829.JPG

/Files/images/P3260833.JPG

/Files/images/P3260881.JPG


Підведення підсумків декади та нагородження її учасників та учнів-переможців Всеукраїнського інтерактивного природничого конкурсу «Колосок» відбулося 29 березня на загальношкільній лінійці.

/Files/images/Изображение 338.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 338