21 жовтня 2013 року учні 6-7 класів Козачолопанського НВК здійснили екскурсію до обласного ДАІ м. Харкова.

З теплотою зустріли співробітники ДАІ учнів, провели змістовну роботу щодо формування у них навичок безпечної поведінки на дорозі, виконання необхідних Правил дорожнього руху. В ігровій формі діти вчилися оцінювати ситуацію на дорозі, показали свої знання з Правил дорожнього руху, ознайомились із статистичними даними щодо ситуації з ДТП у Харківській області.

Начальник відділу профілактичної роботи УДАІ ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Ніконенко О.В. провів учнів до пам'ятника, встановленого на честь загиблим працівникам ДАІ Харкова. Діти із захопленням слухали його розповідь про предмети, що використовують працівники ДАІ у своїй роботі під час масових безпорядків: табельну зброю, автомат Калашнікова, жезл, голоснорозмовляючий пристрій. Мали також можливість потримати ці речі власними руками. Наступною частиною екскурсії був перегляд відеороликів «Этот опасный мир – дорожное движение» і «Патрульная ворона» та на згадку про зустріч діти одержали від працівників ДАІ пам'ятки з Правил дорожнього руху. Надзвичайно сподобався екскурсантам гараж транспорту, куди їх провів підполковник міліції Ніконенко Олег Вікторович, показав автотранспорт, що використовується працівниками міліції у їхній щоденній роботі, дозволив зробити біля нього фото на пам'ять.

Потім учні відвідали Музей історії Харківської міліції. Екскурсію по музею провела Панаско Л.О. Вона розповіла про цікаві сторінки з історії Харківської міліції, показала старий і сучасний одяг працівників ДАІ. Звернула увагу дітвори на цікаві експонати: «Крем'яні рушниці та мушкети, якими були озброєні дружини, що несли службу з охорони поселення у ХVІІ столітті», «Дорогоцінності, викрадені з колекції актриси театру Розанової Аліни Юріївни у 1912 році…», стенд з холодною зброєю, старовинні грамоти, подяки, фото «Пристави та поліцейські офіцери м. Харкова, 1896 року».

Діти були щиро вдячні працівникам обласного ДАІ, директору Музею історії Харківської міліції Панаско Людмилі Олександрівні, що провели для них цікаві і змістовні екскурсії.

Додому всі поверталися з гарним настроєм, новими враженнями та розумінням необхідності виконання Правил Дорожнього руху, бо це – запорука безпеки на дорозі та збереження життя.

/Files/images/IMG_20130101_045335.jpg

/Files/images/IMG_20130101_045849.jpg

/Files/images/IMG_20130101_050554.jpg

/Files/images/IMG_20130101_050646.jpg

/Files/images/IMG_20130101_062239.jpg

/Files/images/IMG_20130101_062021.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 217