З нагоди відзначення 69—річчя визволення України від фашистських загарбників для команди Дергачівської районної Федерації військово-спортивного багатоборства 2 листопада у лісовому масиві селища Козача Лопань було проведено військово-спортивну гру «Заграва» під керівництвом президента «ДрайФу» Губіна В’ячеслава Олексійовича.

Саме військово-патріотичні змагання такого роду дають можливість відчути значимість Великої Вітчизняної війни та сформувати почуття патріотизму у підростаючого покоління, а ще набути знань, вмінь, навичок та розвитку фізичних якостей, які так необхідні майбутньому захиснику Вітчизни. Вишикувавшись на лісовій галявині перед початком гри, майбутні захисники України дізналися про подвиг воїнів, які обороняли і захищали свою Батьківщину задля мирного і чистого неба. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам”ять загиблих.

Із 73 спортсменів «ДрайФ» з Козачої Лопані, Цупівки, Прудянки та Слатине створили 14 команд по 5 учасників. У кожного угруповування був свій девіз та стратегія штурму та оборони фортеці. Атмосфера гри була як на справжньому полігоні: команди по черзі штурмували або обороняли фортецю, використовуючи зброю для страйкболу - автомат АК та снайперську гвинтівку Драгунова, розміновували територію, брали участь у заліковій стрільбі з пневматичної гвинтівки по мішеням, учбових навчаннях по вдяганню на швидкість протигазу.

Час промайнув непомітно і стомлені грою, але задоволені проведеним часом у колі своїх «бойових» товаришів, учасники підкріпилися смачною польовою кашею та гарячим чаєм.

Всі без виключення відчули себе справжніми бійцями, захисниками Вітчизни, проявили свою кмітливість та фізичну витривалість, набралися міцного заряду енергії та ентузіазму.

Слова особливої вдячності, перш за все, хочеться висловити голові Дергачвської райдержадміністрації Андрію Руденку та його заступнику Тетяні Малиніній, Козачолопанському селищному голові Вячеславу Задоренку за фінансову та організаційну підтримку, Поваляєву Ю.В. та Філатову С.В. в організації польової кухні, присутнім на грі батькам вихованців.

Т. Дударєва,

директор Козачолопанського НВК

/Files/images/SAM_3080.JPG

/Files/images/SAM_3057.JPG

/Files/images/SAM_3088.JPG

/Files/images/SAM_3056.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 285