/Files/images/2015_rk/traven/P6081640 Миловарня .JPG

Пришкільний табір «Бригантина» з денним перебуванням у Козачолопанському НВК – це не тільки ігри, розваги, веселощі, а ще й доповнення до багажу знань, одержаних під час навчального процесу. Що може стати кращим за екскурсію? Адже побачене і почуте не забувається.

4-Б клас із класним керівником Куліш Л. Г. побували на «Слобожанському миловарі». Співробітники миловарні радо зустріли дітей, розповіли про процес виготовлення мила.

Народжується мило спочатку в лабораторії, де рослинні жири, різноманітні речовини з’єднуються між собою, утворюючи гарячу пластичну масу. Цю масу спочатку перевіряє технолог, і якщо він задоволений сумішшю – починається виробництво. Учні спостерігали, як у гулкому цеху різноманітна стружка, ароматизатори, барвники варились і теплі бруски потрапляли під ніж, який вправно вирізував шматки мила, які запаковувались. Після екскурсії діти переглянули виставку товарів, які виробляє «Слобожанський миловар».

Це була дуже захоплююча екскурсія. Діти побачили весь процес виробництва сучасного мила, виставку мильної продукції, а у подарунок кожен отримав шматочок готельного мила.

Кiлькiсть переглядiв: 257