Формування патріотичних відчуттів багато в чому залежить від розвитку емоційної сфери підлітків. Патріотичне виховання підростаючого покоління завжди було одним з найважливіших завдань сучасної школи, адже дитинство і юність найблагодатніша пора для виховання відчуття любові до Батьківщини. У школярів повинно вироблятися відчуття гордості за свою Батьківщину і свій народ, пошану до його великих звершень і гідних сторінок минулого.

Приділяючи багато уваги всім цим аспектам розвитку учнівської молоді, адміністрацією Козачолопанського НВК разом з відділом прикордонної служби« Дергачі» Харківського прикордонного загону Державної Прикордонної Служби України підписано договір про надання шефської допомоги в 2012 році. Хоча між НВК та відділом ДПС «Дергачі» існували давні зв’язки, фактично з моменту створення Дергачівського прикордонного відділку ДПС. Ця співпраця має різні напрямки, види і форми діяльності. В рамках забезпечення активної участі молоді в оборонно-масовій роботі, виховання учнів у дусі патріотизму та готовності до захисту своєї країни, навчання молоді основ і правил стрільби а також виконання учнями розрядних нормативів, розвиток практичних навичок і вмінь у військовій справі, дисциплінованості, вимогливості до себе, фізичного загартування, прищеплення любові до фізичної культури і спорту в закладі ведеться патріотична та військова підготовка. Виробленню патріотичного мислення, прихильності до своєї національної спадщини є військово-патріотичний гурток Козачолопанського НВК «Юні друзі прикордонників». Керівник гуртка Тютюнник О.І. спонукає до фізичного вдосконалення та вивченню бойових традицій та героїчних сторінок історії українського народу та його збройних сил.

27 листопада на околиці селища Малі Проходи на стрільбищі Дергачівського прикордонного відділку ДПС з учнями 10-11 класів в рамках навчально-польових зборів було проведено заняття з вогневої підготовки які стріляли з АК та ПК.

Метою цієї підготовки було ознайомлення та навчання учнів стрільби з АК та ПК, порядку поводження зі зброєю, правил поведінки на полігоні, знання техніки безпеки та підготовка учнів до готовності в будь – який час стати на захист Вітчизни, а також виховання патріотів своєї Батьківщини, любов до рідного краю, до своєї України, спроможності захищати свою державу.

Учні 10-11 класів з задоволенням і цікавістю виконували вправи у навчальних стрільбах. Перед початком навчання заступника начальника відділу прикордонної служби «Дергачі» з персоналу майор Журавель Д.М. та його колеги повторно ознайомили учнів з властивостями, загальною будовою, принципом дії АК та ПК. Хлопці та дівчата відчули себе справжніми солдатами й успішно засвоїли підготовку.

Висловлюємо вдячність за організацію та допомогу у проведенні заходу який виробляє глибоке розуміння та оволодіння військовими і військово – технічними знаннями Козачолопанському селищному голові Задоренку В.В., адміністрації НВК , начальнику відділу прикордонної служби «Дергачі» підполковнику Макарову С.О., заступнику начальника відділу прикордонної служби « Дергачі» з персоналу майору Журавлю Д.М.

О.І. Тютюнник, заступник директора

з навчально-виховної роботи

Козачолопанського НВК

/Files/images/veresen_2014/DSC08478.JPG

/Files/images/veresen_2014/DSC08400рр.jpg

/Files/images/veresen_2014/DSC08446иии.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 242