Козачолопанський НВК приділяє велику увагу національно-патріотичному вихованню учнів. Відстоює рідну мову, захищає свої звичаї, традиції, є носієм національної культури. За ініціативи Тетяни Анатоліївни Дударєвої, директора НВК, працює гурток «Чарівна ниточка», керівником якого є учитель обслуговуючої праці Калініченко В.О. На заняттях гуртка Валентина Олексіївна за допомогою вишивки відображає думки і настрої людини, красу оточуючого світу, формує у молодого покоління патріотичну свідомість, почуття любові до України. Впродовж багатьох століть в українській вишивці знаходять відображення думки і настрої людини, краса оточуючого світу, їх мрійливі сподівання на кращу добру долю, людські вірування, оберегова символіка речей, позначених доторком голки з ниткою.

У березні 2015 року відбувся ХІV відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковоє коло» для дітей та молоді Харківської області.

В учнівській народознавчій науково-практичній конференції брала участь учениця 11 класу Козачолопанського НВК Умнікова Єлизавета з роботою на тему «Розвиток традиційної народної вишивки у Козачій Лопані Дергачівського району Харківської області». Керівник роботи – закохана у вишивку Тетяна Анатоліївна, яка надихає на патріотичні мотиви любові до рідної землі. За підсумками організаційного комітету конференції на чолі з Семеновою Мирославою Олександрівною, Умнікова Єлизавета нагороджена дипломом другого ступеня за дослідження традиційної народної культури України та змістовну доповідь на конференції.

Вивчення історії нашого рідного краю у сімейних, весільних обрядах, святах, вишивці – це захоплююча і дуже потрібна справа, яка здатна зберегти свою національну ідентичність, пишатися приналежністю до українського народу.

Олена Гульчевська, учениця 11 класу

/Files/images/2015_rk/DSC_006.7.jpg..jpg/Files/images/2015_rk/DSC_0032.jpg

/Files/images/2015_rk/DSC_0069.jpg

/Files/images/2015_rk/DSC_0030.jpg

/Files/images/2015_rk/DSC_0040.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 220