23-25 квітня у місті Миколаєві пройшло нагородження кращих юнкорів у рамках 18 Міжнародного конкурсу шкільних медіа, на якому була присутня делегація Козачолопанського НВК у складі Величка Данила (8-А), Клименко Діани (7-А), Туз Анни (7-А) та Філатова Кирила (8-А). Газета "Козацький вогник" виборола перемогу в рамках конкурсу в номінації "Репортажне фото".

Привітати кращих юнкорів України до Миколаєва приїхали Наливайко Олег - голова Держкомтелерадіо України, Шлапак Роман - акерівник спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні", Бухтатий Олександр - секретар Національної спілки журналістів України, Головний консультант Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України, Рєпкова Тетяна - секретар Ради Європи, засновник Клубу медіа менеджерів (Париж), Скиба Павло - представник компанії Google в Україні, а також численні журналісти національних та регіональних медіа.

За ці три дні юні журналісти відвідали майстер-класи, поділилися досвідом роботи з ровесниками з різних куточків України, переглянули разом із героїчними кіборгами з 79-ї окремої аеромобільної бригади унікальну фотовиставку Сергія Лойко "Пекельний аеродром", побували на ТК ТАК ТV, де у прямому ефірі проводилося ток-шоу "Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченко", провели фотосесію на "червоній доріжці" переможців. Пізніше для керівників груп відбулося відкриття III Науково-педагогічної конференції «Медіаосвіта та інформаційний простір».

Завершився візит юнкорів до Миколаєва традиційною посадкою дерев на Алеї пам'яті журналістів, що загинули під час виконання службових обов'язків. Усі учасники саджали кримську сосну. "Це символічно. На превеликий жаль, цього року не було представників юнкорівського руху з Криму, але кожен, хто приїхав до Балабанівського урочища і посадив своє дерево на Алеї пам'яті, отримав з рук головного лісничого Миколаївської області у подарунок саджанець такого ж дерева і повезе його у різні куточки нашої необмежної України: на Слобожанщину, Закарпаття, Донеччину, центральну Україну, Києва", - наголосив Гліб Головченко, директор Коледжу преси та телебачення, секретар НСЖУ, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа. Після трудового десанту треба гарно відпочити. Завдяки організаторам конкурсу всі мали змогу відвідати кращий в Україні Миколаївський зоопарк.

Ми дуже вдячні організаторам конкурсу за те, що дають можливість дітям з різних куточків України відчути себе значущими для дорослих. Даний конкурс розвиває майбутніх журналістів, повагу до професії, виховує нових читачів, глядачів, слухачів засобів масової інформації. Сьогодні дуже важливо не дивитися, а бачити, не слухати, а аналізувати інформацію з різноманітних ЗМІ.

Лобойко Т.П.,

завідувач бібліотекою Козачолопанського НВК

/Files/images/2015_rk/P4244099.JPG

/Files/images/2015_rk/P4234035.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 253