Козачолопанськими стежками

На сьогоднішній день потреба та популярність спорту цілком виправдана. Адже спорт - це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя - це саме життя, рух вперед! У 2015 році День фізичної культури і спорту України припадає на 12 вересня.

До цього дня у Козачолопанському НВК було сплановано ряд заходів, одним з яких стали велоперегони учнів 7-11 класів «Козачолопанськими стежками».

Любов до України починається з любові до рідного краю, тому обраний нами маршрут пролягав через заказник місцевого значення «Кущувате», що є одним із 14 об’єктів шкільної екологічної стежини, далі проходив через села Шевченкове та Грани, які розташовані поблизу кордону з Росією.

Юні велосипедисти, на чолі з директором закладу Дударєвою Т.А., заступником директора з НВР Пипенко О.М. та вчителями-ентузіастами, рушили у напрямку ентомологічного заказника «Кущувате», який знаходиться поблизу села Ветеринарне. Під час екологічної екскурсії, яку провела вчитель біології Подвальнюк Г.М., вихованці мали змогу ознайомитися з рослинним та ентомологічним світом заказника, помилуватися схилами балки та красою навколишньої природи.

Після відпочинку колона велосипедистів вирушила далі. Попереду - надзвичайно красиві краєвиди рідного краю. Проїхали вулицями мальовничих сіл Шевченкове та Грани. Стомлені, але радісні, задоволені, бадьорі духом, повернулися до рідної Козачої Лопані, на подвір’я школи. Учасники веломарафону зробили почесне коло по спортивному майданчику закладу. І наприкінці заходу пролунало життєстверджуюче гасло: «Хай живе у мирі рідна Україна!»/Files/photogallery/9273/Кущевате.png

Подвальнюк Г.М.,

учитель біології та хімії

Козачолопанського НВК

У здоровому тілі – здоровий дух

Саме під таким гаслом пройшло свято Дня фізкультурника у Козачолопанському НВК. Традиційно було проведено лінійку: всі вишикувались класами, командири подавали команди, звучали девізи. А потім - пішохідний похід до Мічурінського лісу, де були проведені спортивні змагання. Хлопці грали в футбол, а дівчата – в волейбол. Ми долали смугу перешкод, з зав'я заними очима при допомозі капітанів команд переправлялись через «болото». Також пройшов конкурс смачної козацької каші та конкурс на кращу емблему. Кожна команда випустила спортивну газету.

За безпекою відпочинку та правопорядком під час проведення Дня фізкультурника слідкували і були разом з нами представники міліції, а саме: оперуповноважений СК МСУ Дергачівського РВ УМВС капітан Лисенко Р.С. та дільничний інспектор міліції лейтенант Діденко В.В.

Відпочили на славу. Набралися сил, бадьорості, здоров’я. Гарний настрій залишиться надовго!

/Files/photogallery/9273/DSC09375 - копия.JPG

Владислава Скорлученко, учениця 11 класу

Козачолопанського НВК

Кiлькiсть переглядiв: 289