Школа моя, радість моя!

«Школо моя, радість моя! Невпізнанною зробили тебе роки, а ти в моїй пам’ яті живеш такою, якою побачив уперше, у той далекий тридцять дев’ ятий рік, коли ступив на твоє подвір я ще молодим та зеленим учителем. Ти живеш і житимеш завжди в серці як свідок моєї неповторної юності…».


/Files/photogallery/9275/PA025528.JPG

Саме цими словами з роману Ю. Збанацького «Малиновий дзвін» розпочалося учительське свято в ошатно прибраній залі Козачолопанського НВК, на яке завітали дорогі гості: вчителі-пенсіонери, чиї долі протягом багатьох років пов’ язані зі школою, голова селищної ради Задоренко В.В., академік Академії правових наук України, депутат Харківської обласної ради Бандурка О.М., педагогічний колектив Ветеринарного НВК, голова СФГ «Планета» Луценко І.М.. Багато теплих слів прозвучало в адресу вчителів, які працювали в Козачолопанській школі у післявоєнні роки. Це і Глущенко Н.О., і Шатохіна Є.С., і Бєльська Н.П.Ці вчителі стали справжніми матусямидляшколярів, зуміли відігріти зранені війною дитячі душі. Всі вони з гордістюмогли б сказати про себе словамиСухомлинського:«Серце віддаю дітям».

У 60-тидесяті їм на зміну прийшло нове покоління. Молоді, життєрадісні колеги Попадченко Г.С., Жирова С.І., Приходченко К.Д., Гніп Г.Д. весь свій вільний час проводили серед дітей. Їхні спогади зачаровано слухали і учні, і вчителі, і гості. Особливо цікаво було учням, бо саме вони запрошували цих гостей, брали у них інтерв’ю, розшукували документи, фотоматеріали, випускали святкові стіннівки.


/Files/photogallery/9275/діти.JPG

Гордістю школи є вчителі-випускники школи. Жоден з них не утримався від слова вдячності до свого рідного Учителя, який вплинув і на його життєвий вибір. Освідченням в любові до рідної школи були виступи Лагути Г.Г., Дигало І.О., Жорняк Н.К., Руденко Л.В.

Прекрасні пісні про вчителів, танці подарували присутнім діти. А на закінчення свята усі разом, взявшись за руки, виконали пісню усіх учительських поколінь на слова А.Малишка.

Педагогічні колективи Козачолопанського НВК та Ветеринарного НВК, вчителі-пенсіонери висловлюють щиру подяку Козачолопанській селищній раді та місцевим підприємцям Луценку І.М., голові СФГ «Планета», Небоженку В.А., голові СФГ «Промінь», Биченку М.А., голові агрофірми «Астарта», які спільними зусиллями організували святковий стіл.

Відшуміло, відгомоніло учительське свято. Після нього залишилося почуття вдячності, смутку, відповідальності за тих, хто потребує уваги з боку учнів і колег. Хочеться вірити, що отой ланцюжок учительських і учнівських сердець, який з’ єднався на цьому святі, ніколи не порветься.


/Files/photogallery/9275/PA025539.JPG /Files/images/2015_rk/недь вчит_дуд — копия.jpg

Скребець Н.С., учитель світової літератури та російської мови Козачолопанського НВК

Кiлькiсть переглядiв: 324