/Files/photogallery/9320/гоптовка.JPG

Вже здавна існує тісна дружба між Козачолопанським НВК та ДПС «Дергачі». Прикордонників радо зустрічаємо у стінах закладу. Вони завжди допомагають у підготовці та проведенні військово-спортивних змагань, конкурсів строю та пісні, є гостями на шкільних святах. Так, 15 жовтня на урочистій лінійці, приуроченій Дню захисника Вітчизни, були присутні інспектор ДПС «Дергачі» Усов В.В. начальник ІІ відділення ВПС «Дергачі» Стрільченко А.С. Вони вкотре запросили учнів закладу на екскурсію до пункту прикордонного пропуску «Гоптівка».

І, ось, 21 жовтня 26 вихованців 7-9 класів Козачолопанського НВК вирушили на таку бажану зустріч. Зустрічали нас В.В.Усов та начальник кінологічного відділення Сєнін Євген, які розповіли про роботу самого пункту пропуску «Гоптівка», який є одним з найбільших в Україні, про правила та умови перетину державного кордону. Володимир Усов наголосив, що тільки фізично розвинені юнаки та дівчата можуть служити у лавах прикордонників, бо праця ця нелегка. Усі бажаючі мали змогу приміряти на собі обмундирування захисника: бронежилет, який важить близько 14 кг, та каску. Деякі з хлопців навіть провели змагання на найсильнішого, поприсідали у даній екіпіровці. Далі було найцікавіше: тому, хто давав правильну відповідь на питання з історії України, рідної мови, математики, надавалася відповідальна місія - сховати у вибране місце «закладку» для службових собак, які вміють виявляти будь-де наркотики, вибухівку та зброю. І, справді, вміють! Тричі вони безпомилково знаходили наркотичні засоби та обійму з пістолету. Запам’ятався пес Тристан, на рахунку якого сотні знахідок. А ще він гарно вміє виявляти та затримувати тих, хто намагається перетнути кордон поза його межами.

Далі був гарячий чай з солодощами у приміщенні їдальні прикордонників та перегляд відеофільму про підсумки їх роботи протягом 5 останніх років, демонстрація зброї, яка зараз є на озброєнні захисників кордонів нашої країни.

Ми ще раз впевнилися, що тільки та молода людина, яка веде здоровий спосіб життя, займається фізичною культурою та спортом, вивчає історію рідної країни зможе у майбутньому стати справжнім патріотом - оборонцем кордонів рідної Батьківщини.

Шановні охоронці наших рубежів! Щиро дякуємо Вам за те, що дали змогу познайомитися ближче з професією захисника Вітчизни, адже ми живемо біля кордону і, можливо, хтось з тих хлопців та дівчат, які відвідали пункт пропуску, у майбутньому присвятять своє життя, як і ви, справі захисту України та її громадян, з честю примножуватимуть славні традиції сьогоднішніх прикордонників. Ваші приклади професіоналізму, витримки й сміливості, Ваша стійкість та мужність, нелегка служба вдень і вночі, у спеку і холод є яскравим прикладом для підростаючих поколінь.

Кiлькiсть переглядiв: 306