КОЗАЧА ЛОПАНЬ ПАМ’ЯТАЄ ПРО СВОЇХ ВЕТЕРАНІВ

У забуття ідуть усі дні і ночі Другої Світової війни. В ім’я сьогоднішнього і світлого завтра нетлінною повинна залишатися пам'ять нащадків про тих, хто в буремні роки своїм життям захистив Вітчизну від фашистських поневолювачів. 22 вересня, в Україні відзначається День партизанської слави.

Саме в цей день ми, учні Козачолопанського НВК, зустрілися з сином ветерана Другої Світової війни, учасника партизанського руху Постольника Василя Юхимовича Володимиром Васильовичем та головою ради ветеранів Козачолопанської селищної ради Міняйлом Олександром Андрійовичем на Кугутівському кладовищі. Поклали квіти до братської могили в пам’ять про загиблих воїнів-визволителів. Олександр Андрійович розповів нам про історію виникнення Братської могили. Потім Володимир Васильович повів нас до могили свого батька - Василя Юхимовича, де повідав про життя та героїчні подвиги цієї дивовижної людини. Нас справді вразила історія партизанського життя Василя Юхимовича. Він, захоплений ідеєю звільнення рідної землі від загарбників, у віці шістнадцяти років приєднався до партизанського руху і вступив в загін ім. Суворова під командуванням Шангіна. Разом зі своїми бойовими товаришами наш односелець займався диверсійно-підривною роботою. А саме, підривом автодоріг, залізничних колій, мостів, автоколон з боєприпасами та фашистськими військовими. У 1944 р. в боях Василь Юхимович отримав важке поранення в голову, після чого пролежав два місяці у військовому шпиталі.

У віці дев’ятнадцяти років рішенням медичної комісії він був признаний непридатним до військової служби та комісований з лав радянської армії. По поверненню додому, Василь Юхимович брав активну участь у відбудові нашого рідного селища.

Ми горді з того, що така людина жила на нашій Козачолопанській землі в обіцяємо бути гідними нащадками славних земляків.

/Files/photogallery/9280/P9225354.JPG

Клименко Діана, Туз Анна, учениці 8-А класу, Філатов Кирило, учень 9-А класу

Кiлькiсть переглядiв: 282