21 листопада 2015 року відбулася обласна краєзнавча конференція "Моя Батьківщина - Україна", в роботі якої взяли участь учні нашого закладу Філатов Кирил, учень 9-А класу та Клименко Діана, учениця 8-А класу.

Всеукраїнська краєзнавча експедиція учнівської молоді "Моя батьківщина - Україна" вже пятий рік активно долучає до пошуково-краєзнавчої роботи школярів Харківщини. За підсумками експедиції була видана збірка тез кращих учнівських робіт. Всього до участі було подано 251 роботу. Робота юних кореспондентів Козачолопанського НВК "Героїчні будні партизана Постольника Василя" представлена у розділі "З попелу забуття" і здобула перемогу. Учні розповіли про історіяю партизанського життя Василя Юхимовича Постольника. Він, захоплений ідеєю звільнення рідної землі від загарбників, у віці шістнадцяти років приєднався до партизанського руху і вступив в загону ім. Суворова під командуванням Шангіна. Разом зі своїми бойовими товаришами наш односелець займався диверсійно-підривною роботою. А саме, підривом автодоріг, залізничних колій, мостів, автоколон з боєприпасами та фашистськими військовими. У 1944 р. в боях Василь Юхимович отримав важке поранення в голову, після чого пролежав два місяці у військовому шпиталі. У віці дев’ятнадцяти років рішенням медичної комісії він був признаний непридатним до військової служби та комісований з лав радянської армії.
На конференції були присутні гості - вчителі Харкова та Харківської області, які брали участь в АТО. Вони подякували дітям за їхні малюнки, листи, обереги, що отримували в зоні антитерористичних дій від юних патріотів, наголосили, що і дорослі, і діти роблять одну справу, бо воїни захищають рубежі держави, а юні слідопити-краєзнавці історію та культуру українського народу. Також наголосили, що тільки спільними зусиллями ми збережемо культурну спадщину рідного краю та примножимо знання про його історичні героїчні будні.

/Files/images/medaosvta_bbloteka/PB216298.JPG

/Files/images/medaosvta_bbloteka/PB226299.JPG /Files/images/medaosvta_bbloteka/PB226300.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 230