9 Травня у селищі Козача Лопань відбулися традиційні урочистості з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Зранку біля Братської могили відбулася панахида за померлими воїнами, які захищали Козачу Лопань. Силами працівників Козачолопанського будинку культури був організований урочистий мітинг, покладання квітів до могил захисників нашого селища та музичні вітання ветеранам війни. Під час святкового концерту, на якому лунали пісні воєнної тематики, виступали аматорські колективи селища, діти та молодь висловили свою вдячність ветеранам голосним «Спасибі». Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, а прикордонники - трьома автоматними залпами. Віддати шану ветеранам, яким ми завдячуємо життям, прийшли численні жителі селища: батьки з дітьми, молодь, трудові колективи. Біля концертного майданчика працювала польова кухня, де козак В. Науменко частував всіх бажаючих справжньою солдатською кашею. Після закінчення мітингу на ветеранів чекали польова каша і фронтові сто грам від Козачолопанського селищного голови Задоренка В.В. Від народного депутата України В. Кацуби, В. Задоренка та прикордонної застави «Дергачі» для ветеранів були надані продуктові набори.
Святкування продовжилися ввечері святково-розважальною програмою, під час якої до жителів Козачої Лопані із вітальними словами звернулися народний депутат України Валентин Кобцев, депутати Дергачівської районної ради Володимир Небоженко, Сергій Пономарьов, Денис Бреславський, які привітали жителів із 71 річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Козачолопанський селищний голова В. Задоренко наголосив, що сьогодні на сході України знову ллється кров українців, які мужньо захищають рідну землю від агресора, але це не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Вразили присутніх фрагменти хроніки про воїнів АТО, які демонструвалися на святі у відеоформаті. Коли на небо спустились вечірні сутінки, небо прорізали залпи святкового феєрверку.
Т. Дударєва, директор Козачолопанського НВК

/Files/images/2016_rk/den_peremogi/3.JPG /Files/images/2016_rk/den_peremogi/1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 206