Вічна слава героям Крут

29 січня 1918 року відбулася трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

Бій під Крутами - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.

До цієї пам’ятної дати у КЗ "Козачолопанський ліцей" серед учнів 9-10-х класів був проведений урок-память «Мала історія… В ній стільки мужності і гіркоти». Під час заходу проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність. На перервах транслювалися відеосюжети "Пам'ять про героїв Крут".

Не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.

Кiлькiсть переглядiв: 175