/Files/photogallery/цукор.jpgНамагатися виявити таємного ворога в безпечній і навіть здоровій на вигляд їжі - це майже те ж саме, що, читаючи детектив, намагатися вгадати вбивцю в самому симпатичному герої.

Чи знаєте ви, що щодня з'їдаєте тридцять ложок цукру?Цукор міститься практично у всіх продуктах, які ми купуємо в магазині - у фруктовому йогурті, в кетчупу і томатної пасти, в маринованих огірочках, ковбасі та сосисках, не кажучи вже про колу, морс і майже всі соки. Виключення складають хіба що крупи, яйця, сухе вино і сире м'ясо.Цукор любить маскуватися під різними іменами. Наприклад, чашка молока містить близько 12 г цукру у вигляді лактози. А чашка консервованого компоту може містити 15 г цукру у вигляді власне цукру (сахарози) та у вигляді фруктози, що міститься у фруктах.Найбільшу небезпеку для фігури і здоров'я являє собою звичний для нас білий рафінований цукор. Кількість доданого рафінованого цукру в знежиреному фруктовому йогурті може складати до п'яти чайних ложок на 125-грамовий стаканчик! У результаті жителі міст, які на сніданок і вечерю їдять продукти із супермаркетів, а обідають на бігу фаст-фудом, нестримно повніють. Але повнота - ще не найбільша біда, пов'язана з надмірним вживанням цукру. У любителів перекусити фаст-фудом і шоколадками постійно високий рівень інсуліну в крові, і як наслідок - висока ступінь імовірності придбати як хронічне захворювання діабет або заробити інфаркт.Тільки в Москві зареєстровано близько 190 тисяч хворих на цукровий діабет. Але ж насправді хворих фактично вдвічі більше, просто половина людей до пори до часу не здогадуються про те, що хворі, і списують своє нездужання на втому і погану погоду, їм і в голову не приходить зробити аналіз крові на цукор. Якщо не брати до уваги спадковий фактор, основна причина зростання чисельності хворих на діабет - низька фізична активність і нераціональне харчування, а саме - постійне вживання в їжу продуктів з високим вмістом прихованих жирів і рафінованого цукру. Якщо є можливість, то краще вживати не білий, рафінований цукор, а коричневий, тростинний. У процесі очищення (рафінування) з бурякового цукру видаляють всі мікроелементи, у тому числі і цинк, який захищає підшлункову залозу від удару і знижує ризик захворювання на цукровий діабет. Тому коричневий цукор і дорожче білого.Привчіть себе не тільки рахувати ложки, а й уважно читати написи на упаковках продуктів, які ви купуєте в магазині (а також замислюйтесь про це, роблячи замовлення в ресторані). Можливо, спочатку читання етикеток здасться вам справою досить нудною.Але потім ви втягнетеся в цю гру і навіть знайдете її захоплюючою: адже намагатися виявити таємного ворога в безпечній і навіть здоровій на вигляд їжі - це майже те ж саме, що, читаючи детектив, намагатися вгадати вбивцю в самому симпатичному герої.

Кiлькiсть переглядiв: 304