80-та річниця Голодомору 1932-1933 років в Україні

Сталося це літа Божого 1932-го,

Яке запам'ятається кожному

Навічно, важко, гірко …

Сколихнулась Україна від скорботи і жалю, припустилися від чорного болю жалобні стрічки на державних прапорах 23 листопада – Всенародного дня пам’яті жертв Голодомору, коли всі українці запалюють свічки в пам'ять мільйонів українців вбитих голодом.

В Україні важко знайти людину, сім'я якої під час Голодомору не втратила когось із далеких чи близьких родичів. Правду про цю страшну моровицю, спрямовану проти нашої нації, треба донести цілому світу. Дуже важливо, щоб ця проблема стурбувала кожного співвітчизника, ставши національною ідеєю, яка об'єднає всіх українців. За підрахунками дослідників у період з квітня 1932 року по листопад 1933 року в Україні загинуло близько 14 млн. людей. В Україні тоді від голоду вмирало 17 людей щохвилини, 1000 – щогодини, 25 тисяч – щодня.

У Козачолопанському НВК пройшли заходи вшанування пам’яті жертв Голодомору, під час яких учні дізналися про статистичні дані щодо кількості жертв Голодомору, причини його виникнення, ознайомилися зі свідченнями, записаних від очевидців тих страшних років. Для учнів початкових класів були проведені уроки пам’яті жертв Голодомору «У пам’яті про скорботний тридцять третій», перегляд відеофільму «Спогади очевидців Голодомору», години спілкування «Хліб та його значення для життя». Учні 5-11 класів взяли участь у годині спілкування на тему: «Запалимо свічу пам'яті», метою яких було навчити учнів сприймати різні життєві ситуації, розвивати цікавість до історичного минулого своєї держави, виховувати правильне ставлення до історії українського народу. Кожен клас випустив стіннівку «Жертвам Голодомору присвячується…».

Була організована книжкова виставка «Голодомор 1932-1933 рр.», виставка малюнків «Голодомор очима дітей», фотовиставка «Голодомор в Україні».

Кiлькiсть переглядiв: 195