Вікторина "Цікаве право"

У рамках тижня правознавства проходив конкурс стіннівок, учні писали диктанти з даної тематики, активно попрацювали під час вікторини «Цікаве право», яку провела бібліотекар школи Лобойко Т.П. , ознайомилися з виставкою правової та юридичної літератури.

Всі виховні заходи з правової освіти та виховання проводились з 1 по 11 клас. На уроках та під час годин спілкування вчителі виховують культуру поведінки у громадських місцях, навчають правил дорожнього руху, основам правової культури:»Дорога в безодню» (Істоміна О.О., Шварьова І.І.), «У країні карного розшуку»(Лобойко Т.П., Лагута Г.Г.), «Чи знаєш ти закон» (Тютюнник О.І.)

Учні 11-их класів (Пипенко О.М., Подвальнюк Г.М.) організували урок в формі семінару разом з працівниками селищної ради «Місцеве та регіональне самоврядування і місцева державна адміністрація».

З учнями молодших класів пройшли бесіди «Конституція України та Конвенція про права дитини».Припинити зростання правопорушень та злочинності серед підлітків – важлива педагогічна проблема, у вирішенні якої допомагають такі форми роботи:

-психолого-соціологічні дослідження умов проживання і спілкування важковиховуваних підлітків;

-психодіагностичне вивчення учнів з труднощами в шкільній та соціальній адаптації і своєчасна корекція поведінки;

-залучення важковиховуваних підлітків до роботи в гуртках, секціях, контроль за відвідуванням занять в школі, контакти з батьками.

Пройшли загальношкільні батьківські збори на тему «Адміністративна відповідальність батьків згідно закону України «Про освіту».

Чинні державні, соціальні та науково-технічні програми свідчать про багатоаспектність державної турботи про права та інтереси підлітків, але реалізація прав дитини не можлива без розвиненої системи соціальних інститутів в державі, бо без оволодіння підлітками науковими юридичними знаннями не можна навчити людину користуватися своїми правами, захищати їх.

Кiлькiсть переглядiв: 230