Декада початкових класів

З 2 по 13 лютого в Козачолопанському НВК проходила декада початкових класів. Її головною метою було зацікавити учнів у вивченні навчальних предметів, зробити навчання більш розмаїтим, відкрити нові, нетрадиційні підходи до вивчення навчальних дисциплін, а також показати тісний зв'язок вивченого в школі з життям людини. Робота декади була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини. Кожен день декади мав певний напрямок, а кожнен клас отримав путівник із зазначеними заходами на всю декаду.

Перший день декади проходив під гаслом «День моєї країни». Учням було запропоновано взяти участь у флешмобі вишиванок, де кожний бажаючий прийшов одягненим в український костюм або використав його елементи у своєму вбранні. Діти малювали малюнки, розповідали вірші. Кращі декламатори поезій були нагороджені грамотами.

Другий день декади – це був День спорту, де школярі випробовували свої сили й спритність у різноманітних естафетах.

У День математики були проведені такі заходи: «Клубочок математичних заморочок» (4-А,Б), «Математичні ігри» (1-А, Б). Першокласники виявили вміння логічно мислити, розв’язувати різноманітні математичні завдання індивідуально, групами та парами.

Учні початкових класів не лише люблять природу, а готові завжди їй допомагати. Дітлахи разом з батьками виготовили годівнички для пернатих друзів і повісили їх у шкільному садку. Птаство весело дякувало дітворі.

У День рідної мови була проведена літературна вікторина, конкурс на кращий твір про зиму, виставка кращих зошитів. За цікаві та змістовні твори учні одержали грамоти.

Цікаво пройшов тренінг «Вітаміни в нашому житті. Діти усвідомили, які продукти слід вживати, щоб бути здоровими. У цей день дітлахи 3-Б класу принесли яблука, мандарини, апельсини, моркву та пригощались на перервах. А для учнів 1-А класу був проведений захід «Подорож планетою Здоров’я», де в ігровій формі були повторені правила здорового харчування.

У День мистецтва пройшов конкурс малюнків «Ой, зимонько-зима». Виставка сімейних поробок «Умілі руки та рученята» відкрила багато нових талантів, показала чим люблять займаютися батьки з дітьми у вільний час.

На завершення декади для учнів 4-их класів Стеблак О. Ю, бібліотекар селищної бібліотеки, провела свято «Парад країн Європи». Учні дізналися про дитячих письменників Данії, Франції, Англії, Німеччини, Греції, про звичаї цих країн. Закінчилось свято іграми.

Фінальним акордом декади початкових класів стала лінійка, де в урочистій обстановці було підведено підсумки, визначено переможців, а найактивніших учасників нагороджено грамотами.

Проведені заходи виявили творчі здібності учнів, їх захоплення, а також сприяли тісному взаємозв'язку дітей, класного колективу й родини.

Кiлькiсть переглядiв: 115