Чорнобиль...Трагедія...Пам'ять

Щороку ми повертаємося пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов’язані мирним небом, можливістю жити. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.

26 квітня 2017 року в селищі Козача Лопань відбулись заходи, приурочені 31-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

У Козачолопанському НВК для учнів 8-11 класів було проведено лінійку-реквієм «Сум і біль Чорнобиля», на яку були запрошені ліквідатори-чорнобильці. Під час лінійки згадали страшні події весни 1986 року, переглянули у відео форматі документальні факти тієї атомної катастрофи. Увагу присутніх зосередили на причинах та наслідках цієї катастрофи ХХ століття, щоб урок Чорнобиля залишився в пам’яті у кожного назавжди.

Проникливі слова вдячності, сказані Козачолопанським селищним головою Задоренком В. В., торкнулися серця кожного, побажання миру, здоров’я, довгих літ життя передали турботу про людей, які першими стали на сторожі нашого мирного життя. Методист відділу освіти Дергачівської райдержадміністрації Платоненко О.С. вручила осередку Козачолопанської первинної організації «Союз Чорнобиль Україна» подяку. Учні школи подякували своїм односельцям - ліквідаторам аварії та вручили їм квіти.

По закінченні зустрічі всі присутні були на громадській панахиді біля пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня для України - день шани і вдячності тим, хто намагався здолати наслідки чорнобильської катастрофи. Цей день – пам’ятка і застереження нам. Ми віримо в те, що українська земля зацвітатиме навесні буйним цвітом, і кожен прийдешній день буде наповнювати наші серця миром і спокоєм.

Т. Дударєва, директор

Козачолопанського НВК


Галерея "Чорнобиль...Трагедія...Пам'ять..."

Кiлькiсть переглядiв: 148