Організація дистанційної освіти КЗ "Козачолопанський ліцей"

Карантин став справжнім викликом для освітньої та інших сфер життя. Утім, мусимо працювати в тих реаліях, які несе нам світ. Перш за все, варто усвідомити, що для дітей перехід на дистанційну форму навчання, - теж значний стрес, хоч і здається, що це все "дивні канікули". Уроки мають повністю трансформуватися, бути цікавими й конкурувати з ігровими чи медіа-розвагами, на які учні можуть відволікатися на карантині.

Організувати навчальний процес допомагають різноманітні платформи, зокрема Google Classroom. Багато освітніх ресурсів, таких як "Всеосвіта", "На Урок" та інші дають можливість розробляти тести й онлайн-опитування швидко та зручно. У закладі організовано роботу на освітній інтерактивній платформі Google Workspace (дуже добре, що для навчальних закладів вона стала безкоштовною для користування). Наші учителі також опанували й інші інструментарії для урізноманітнення дистанційного навчання: Classtime, Kahoot, Mozaboook, Quizlet, YouTube та інші.

Відео на YouTube допомагають візуалізувати матеріали занять. Окрім того, вся потрібна інформація обов'язково з'являється на сайті закладу та оновлюється.

Дистанційне навчання - це ще й період саморозвитку. Наші педагоги проходять цілу низку вебінарів від мережевих платформ, ресурсів та студій онлайн-освіти: "На Урок", "EdEra", "Prometheus" та інших у руслі підвищення кваліфікації. Також, це нагода впорядковувати методичні матеріали, документацію та розробити нові варіанти й способи вибудовування навчальної діяльності в дистанційній формі. Учителі точно не нудьгують під час вимушеного карантину. А втім, головне нині - дбати про здоров'я своє і всіх оточуючих.

Кiлькiсть переглядiв: 41