На сьогоднішній день дуже важливо виховувати у юнаків та дівчат глибокі і тверді національно-патріотичні переконання, готувати молодь до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини - України шляхом залучення її до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи.

9 червня на базі Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту було проведено ІІ (обласний) етап ІІІ Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»). Дергачівський район представляв рій Козачолопанського НВК. Юним джурам треба було показати вміння у строєних вправах, проходження повним складом у колоні по двоє з виконанням маршової пісні.

А потім почалися індивідуальні змагання. Слободянюк Юлія змагалася у стрільбі з пневматичної гвинтівки. У конкурсі «Відун» Удовікова Тетяна та Прядка Світлана продемонстрували свої знання з історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України. «Рятівники» Ситнікова Юлія та Умнікова Єлизавета надавали першу домедичну допомогу в різних життєвих ситуаціях. Туристи Котов Дмитро, Докуніна Вікторія, Іванов Дмитро долали смугу перешкод, транспортували пораненого. Цікавими були змагання бійців. Алєнков Вадим та Пасічник Сергій не тільки метали гранати в ціль, долали комбіновану смугу перешкод, а й вперше на таких змаганнях юнаки ніби перемістилися на дві-три сотні років у минуле, відчули себе справжніми козаками, бо стріляли з лука, метали дротики та аркани в ціль. Під час проведення «квесту» Бутенко Вікторія шукала знакові об'єкти за схемою саду ім. Т.Шевченка і відповідала на питання з краєзнавства.

Дергачівський район вперше брав участь у таких змаганнях, та без нагород додому ми не приїхали. У подоланні туристичної смуги перешкод рій посів ІІІ місце і був нагороджений грамотою Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації та грамотою КЗ «Обласна станція юних туристів».

Такі змагання формують та виховують у молоді високі морально-психологічні та морально-бойові якості, мужність, сміливість, рішучість, стійкість, наполегливість. Час пролетів непомітно. І хоча всі трішки стомилися, але задоволення від спілкування, азарт і жага до перемоги здолали все.

/Files/images/2015_rk/traven/S2b3QhHRHfg.jpg

/Files/images/2015_rk/traven/SDcjupnUF5Q.jpg

/Files/images/2015_rk/traven/а.jpg /Files/images/2015_rk/traven/п.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 219